Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Weinviertel

Wijn uit Weinviertel
De wijngebieden in Oostenrijk liggen vooral in het oosten van het land. Het westen heeft te veel bergen om wijnbouw mogelijk te maken. De totale wijngaard-opppervlakte bedraagt ongeveer 51.000 hectare en 70% van de Oostenrijkse wijnen zijn wit. Oostenrijk ligt op dezelfde breedtegraad als Bourgogne, tussen 47˚ en 48˚ NB. Het klimaat kent over het algemeen warme, zonnige zomers en een lange, milde herfst. Koele nachten zijn hierbij typerend. De jaarlijkse neerslag varieert per gebied van circa 400 mm tot wel 800 mm in Steiermark. De meeste wijngaarden liggen op 200 meter hoogte met uitschieters van 560 m.

De invloed van de rivier de Donau beïnvloedt het klimaat sterk in de daaraan grenzende gebieden. De rivier weerkaatst het zonlicht en tempert extreme temperatuur-wisselingen. Hetzelfde geldt voor de gebieden rondom Neusiedlersee, waar vooral de lange, zonnige herfstdagen in combinatie met ochtendnevels de ideale omstandigheden vormen voor de vorming van botrytis, Edelfäule. Uit Neusiedlersee en Neusiedlersee-Hügelland komen de mooiste (Trocken)Beerenauslese wijnen. Verder zijn de Oost-Europese windstromen afkomstig van de steppen(poesta’s) ook van invloed op het klimaat.

De pittigste wijn van Oostenrijk komt uit het ‘Weinviertel’ en is – typerend voor de regio ten noordoosten van Wenen – een Grüner Veltliner. Hij geeft zowel wijnkenners als liefhebbers zin in ‘meer pit in het leven’ en dat is natuurlijk precies wat we zoeken.

Weinviertel wijn in de shop:
Norbert Bauer Gruner Veltliner

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018