Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Provence

De Provence is een wijnregio die snel volwassen is geworden. Eerst waren er veel kleine boertjes maar steeds meer vindt men in de regio professionele wijnproducenten. De wijnbouw in de Provence is de oudste van Frankrijk. De wijnstok staat daar al 2600 jaar. De Romeinen veroverden vanaf de 2e eeuw voor onze jaartelling het zuidoosten van wat nu Frankrijk is. Zij noemden dit gebied de Provincia Romana en een deel van die naam is tot op de dag van vandaag gehandhaafd.De Provence kent het meest mediterrane klimaat van Frankrijk, met zo’n 3000 zonuren en minder dan 800 mm neerslag per jaar. De winters zijn er zacht maar koel genoeg om de wijnstokken een winterslaap te gunnen. Het klimaat wordt sterk beïnvloedt door de mistral. Deze beschermt ook uitstekend tegen schimmelziektes. Het prototype van de Provence bestaat uit de volgende vier druivenrassen: grenache, cinsault, mourvèdre en tibouren. De beste rosé’s worden met de saignée techniek gemaakt. Kortom het mooiste en zachtste fruit wat uit een druif kan komen! Geweldige elegantie in de zon!

Provence wijn in de shop:
Château Saint Hilaire rose
Château Saint Hilaire Magnum

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018