Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Elzas

Het wijngebied Alsace (Elzas) ligt in het noordoosten van Frankrijk en vormt een smalle strook van ongeveer 120 kilometer lengte en circa 5 km breedte. De oppervlakte is 15.535 ha. aan wijngaarden met een officiële AOC-status. In het verleden stond de regio afwisselend onder Duits en onder Frans bewind, wat in de naamgeving en in de stijl van de wijnen is terug te vinden.
Het gebied kent een beschutte ligging, waarbij de neerslag afkomstig uit het westen door de Vogezen wordt tegengehouden.In het westen grenst het gebied aan de Rijn met aan de overzijde de Duitse wijnregio Baden. Door de bescherming van de Vogezen is het klimaat uiterst zonnig.
Het grootste deel van de wijngaarden liggen op een smalle strook halverwege op tamelijk steile hellingen met een hoogte van 200 – 350 m. boven de zeespiegel. De Elzas kent een grote verscheidenheid aan druivenrassen. In tegenstelling tot andere Franse wijngebieden staan de namen van de druivenrassen hier wel vermeld op het etiket.

De belangrijkste productie van Elzaswijn bestaat uit witte wijn: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, en er is een discussie gaande over het wel of niet vermelden van de druivenrassen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat er weinig zal veranderen tot opluchting van velen.

Elzaswijnen hebben een kenmerkende stijl. De structuur is stevig en de wijnen bezitten veelal een aromatisch karakter. De wijnwetgeving voor Elzas kent drie appellations: Alsace, Alsace Grand Cru en crémant d’Alsace. De Grand Cru-wijnen bedragen 4% van de productie.

Wijnen uit de Elzas in de shop.

Domaine Saint Rémy Pinot Gris
Domaine Saint Rémy Pinot Auxerrois

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018