Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Norbert Bauer

<wijnen>

Norbert Bauer
Weingut Norbert Bauer
Weinviertel

Over de boer
Norbert Bauer is de 13e, (ja de 13e generatie) van de familie Bauer die sinds 1992 aan het hoofd staat van Weingut Norbert Bauer. Norbert wordt in de wijde omgeving beschouwd als de wijnspecialist en wijnambassadeur van Weinviertel. Samen met zijn vrouw Gisela en hun 5 kinderen bestieren zij het bedrijf dat nationaal en internationaal al vele prijzen won. Nu al werkt de oudste (tiener)zoon van tijd tot tijd mee in het bedrijf en drukt mede zijn stempel op de unieke wijnen die het familiebedrijf generaties lang ontwikkeld heeft. Voor de ontwikkeling en optimale rijping van zijn wijnen, slaat Norbert Bauer zijn wijnen op in uitgestrekte zandkelders. Hij vertrouwt op de factor tijd en is zeer terughoudend om in te grijpen tijdens het proces van wijn maken. Norbert laat de natuur zijn werk doen.

Over het domein Weingut Norbert Bauer
In Oostenrijk zijn het vooral kleine familiebedrijven die al eeuwen lang met veel zorg en toewijding uitstekende wijn maken, dus dat is hier ook het geval. Weingut Norbert Bauer ligt in Jetzelsdorf, in het midden van het grootste wijndistrict van Oostenrijk, het zogenaamde Weinviertel, ongeveer een uurtje rijden van Wenen. Dit wijndistrict ligt in een prachtig landschap tussen de Donau en de Tsjechische grens in het Noordoosten van Oostenrijk. De familie Bauer bezit hier al wijngaarden sinds 1721. De druiven, afkomstig van de unieke wijngaarden van de familie, de traditionele, ambachtelijke handarbeid, de liefde en oog voor elk detail gecombineerd met moderne techniek, zorgen voor wijnen van een uitzonderlijke kwaliteit. De wijngaarden zijn allemaal prachtig in ecologisch evenwicht, mede omdat grootvader Karl zijn diepe respect voor de natuur ook heeft overbracht op Norbert, die dat op zijn beurt weer doorgeeft aan de 14e generatie .

Over de streek
De wijngebieden in Oostenrijk liggen vooral in het oosten van het land. Het westen heeft te veel bergen om wijnbouw mogelijk te maken De totale wijngaard-oppervlak bedraagt ongeveer 51.000 hectare en 70% van de Oostenrijkse wijnen zijn wit.

Lees meer over wijn uit Oostenrijk.

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018