Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Olivier Ramé

<wijnen>

Olivier Ramé
Lieu-dit
Languedoc Roussillon

Over de boer
Lieu-dit, van wijnboer Olivier Ramé, is zo een estate waar je heel blij van wordt.
Een jonge bevlogen man die trouwde met de dochter van de wijnboer en zo verleidt werd tot het vak! En wat voor één. Olivier werkt met respect voor de natuur en heeft een Terra Vitis certificering.

Over het domein Lieu-dit
De Cabardès wijngaard ligt in de uitlopers van het Centraal Massief, 10 km van Carcassonne.
De Cabardès, geclassificeerd als een AOC sinds 1999 , is een van de meest gereputeerde wijnbouw terroirs van de Languedoc Roussillon, zowel door de hoge kwaliteit van haar wijnen als hun originaliteit. De productiemethoden volgt twee lijnen die voor Lieu-dit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: kwaliteit gecombineerd met respect voor de natuur. Lieu-dit betkend letterlijk ”gehucht”, maar Olivier refereerd hier aan micro-terroirs die ontstaan als een wijn gemaakt wordt volgens de principes van de Terra Vitis.

Het behoud van biodiversiteit vormt een essentiële grondstof voor Lieu-dit.
Dit is de reden waarom de hygiënische bescherming,essentieel voor een optimale kwaliteit druiven,wordt uitgevoerd door het combineren van technieken en beschikbare middelen met het oog op de toepassing van de meest effectieve en minst toxische product, zonder risico van residu in het eindproduct. De ‘Terra Vitis’ certificering toont de betrokkenheid bij deze waarden.

Olivier kan al het werk niet alleen en laat zich omringen door een team van gepassioneerde assistent wijnmakers! Alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook nog twee externe oenologen die assistentie verlenen namelijk Stephane Yerles en Claude Gros. De historie van Lieu-dit gaat terug naar de veertiende eeuw toen Benedictijner monniken begonnen met wijn maken.

Over de streek
De Languedoc-Roussillon regio heeft in de laatste jaren een behoorlijke verandering ondergaan. De tijd dat er uit dit gebied alleen maar alcoholische bulkwijn kwam, ligt definitief achter ons.

Lees meer over wijnen uit Languedoc

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018