Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Alain Serveau

<wijnen>

Alain Serveau
Labaume Ainé & Fils
Bourgogne

Over de boer
Wijnmaker Alain Serveau is verantwoordelijk voor het huis Labaume Ainé & Fils. Hij heeft Bourgondisch bloed door zijn aderen stromen. Zijn ouders hadden zelf een kleine wijngaard en het vak werd hem dus met de paplepel ingegoten. Alain werkt zo veel mogelijk biologisch om het karakter van de terroir van de Bourgogne te herontdekken.

Over het domein Labaume Ainé & Fils
Labaume heeft de afgelopen jaren op allerlei vlakken flink naam gemaakt. Bij de International Wine Challenge in 2012 werd Labaume ‘White Winemaker of the Year’, na in 2004 dit al een keer geweest te zijn voor de rode wijn.

De roots van dit huis gaan terug naar het jaar 1214. Vanaf 1350 was Labaume gevestigd in de Bourgogne in het plaatsje Beaune, dit was het begin van een dynastie. Generatie op generatie worden de waarden van het maken van uitzonderlijke wijn doorgegeven waarbij elk huis dat in hun bezit is, zijn eigen geschiedenis en traditie behoudt.

Over de streek
De Bourgogne is een fascinerend wijngebied. Er zijn eigenlijk twee druivenrassen die er de dienst uitmaken, Chardonnay voor witte wijn en Pinot Noir voor rode wijn. Het gebied kent een grote verscheidenheid aan bodemsoorten en microklimaten. Van overwegend kalkbodems tot mergel, ijzer, klei en leem. In elk geval kent de Bourgogne diverse bodemlagen. Samen met het koele klimaat zorgt dit voor een evenwichtige langzame rijping van de druiven.

De wijnen van de beste wijngaarden mogen Grand Cru of Premier Cru op het etiket zetten. De Bourgogne is onderverdeeld in 4 subgebieden: Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise en de Mâconnais.

Lees meer over wijnen uit Bourgogne

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018