Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Francois Morel

<wijnen>

Francois Morel
Domaine Uby
Côtes de Gascogne

Over de boer
Rond 1920 kwam de familie Morel vanuit Zwitserland richting Frankrijk, waar zij hun wijnbedrijf Domaine Uby verder voortzette. Van oorsprong maakt deze familie de mooiste Armagnac, maar hun wijnen winnen terrein en dat is niet verwonderlijk. De laatste 10 jaar dat Francois Morel aan de leiding staat over dit geweldige, volledig biologische wijnhuis, heeft in een enorme sprong voorwaarts geresulteerd. Zijn feilloze gevoel voor het wijn maken, in combinatie met de nieuwste technieken hebben gezorgd voor deze geweldige prijswinnaar.

Zijn duurzame wijnbouw levert zelfs een enorme bijdrage aan de bescherming van de uiterst zeldzame Europese moerasschildpad. Die kan je dan ook terugvinden in zijn logo en op het etiket.

Over het domein Domaine Uby
Domaine Uby ligt in het gebied van de Côtes de Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk. Het is er prachtig groen en heuvelachtig met een gematigd klimaat zo aan de voet van de Pyreneeën. De ongeveer 18 ha wijngaard van Domaine Uby is volledig biologisch en ligt in de buurt van een prachtig meer. Mede door de duurzame wijnbouw van de familie Morel is het natuurgebied dat eromheen ligt behouden gebleven. De uiterst zeldzame, bedreigde, Europese moerasschildpad leeft daar en heeft zijn broedplaats in en rond het meer.

De alluviale grond bestaat onder andere uit zand en klei. Francois oogst ’s nachts en daarna volgt de schil-inweking. In het Frans noemen we dat ‘macération pelliculaire’. Dit is een techniek die meestal wordt toegepast bij de vinificatie van witte wijnen. Door de inweking van de druiven voor een periode van tussen de 4 tot 24 uur vóórdat de druiven geperst worden, worden aan de schillen smaakstoffen onttrokken die de wijn extra complexiteit geeft en dat proef je !

Over de streek
over de Côtes de Gascogne

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018