Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Phillipe Ehrhart

<wijnen>

Phillipe Ehrhart
Domaine Saint-Rémy
Elzas

Over de boer
De grootvader van Philippe Ehrhart was één van de eerste wijnmakers die aanhanger was van non-interventie. “Laat de natuur zijn werk doen”, was zijn motto. Toen Philippe in 1988 samen ging werken met zijn vader Francois, was dat de filosofie waar hij weer helemaal naar terug wilde keren met het Domaine. Samen met zijn vrouw Corinne is hij dus de derde generatie die geloofd en bewijst dat de oude, traditionele manieren van wijn-maken tot de beste resultaten leiden.

Het is dus niet verwonderlijk dat Philippe al jaren aan de voorwaarden die de “Tyflo Association” (een vereniging van Elzasser wijnboeren, die zeer milieubewust te werk gaan) aan biologische landbouw stelt. Alle wijnen van Philippe zijn dan ook eco-gecertificeerd. Sinds 2010 is Domaine Sainte Remy zelfs helemaal bio-dynamisch. Dit is allemaal het werk van de getalenteerde wijnmaker Philippe.

Over het domein Domaine Saint-Rémy
Al sinds 1725 wordt het wijnmaken bij Domaine Saint-Rémy van vader op zoon doorgegeven en dat is natuurlijk uniek. De volgende generatie is alweer in opleiding, dus kunnen we de komende jaren gelukkig blijven genieten van de prachtige wijnen van de familie Ehrhart.
Gelegen op de eeuwenoude heuvels, uitkijkend op de Elzas vlakte, werkt Domaine Saint Rémy al jarenlang aan de biologische, duurzame wijnbouw. Vanzelfsprekend worden alle druiven met de hand geoogst. Hun oude wijnstokken vind je alleen in de van nature zeer rijke bodems, waar een zestal witte druivenrassen (Sylvaner, Pinot Auxerrois, Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer en Muscat) en één rood ras (Pinot Noir) aangeplant zijn. De eco-gecertificeerde wijnen van dit prijswinnende huis behoren tot één van de beste van de streek. Domaine Saint-Rémy ligt in Wettolsheim, zo’n 5 km. van Colmar gelegen. Dit pittoreske stadje vormt het middelpunt van deze streek. Het Domaine van de familie Ehrhart is te vinden in het hart van dit prachtige

Lees meer over wijnen uit Elzas

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018