Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Karel de Graaf

<wijnen>

Karel de Graaf
Domaine Karel de Graaf
Bourgogne

Over de boer
Karel de Graaf is mede-oprichter en oud-hoofdredacteur van het kritische wijntijdschrift PersWijn en is wijndocent aan diverse opleidingen (o.a. WSET bij Winefield’s, Het Wijninstituut en het Begeleidingstraject Magister Vini voor vinologen). Je kunt hem dus gerust ‘s Lands grootste Bourgogne-specialist noemen. De Côte d’Or, het hart van de Bourgogne, vindt Karel het meest fascinerende deel van dit unieke wijngebied. Recentelijk ontving Karel, uit handen van de Frans Ambassadeur in Nederland, een hoge, bijzondere onder scheiding. Hij werd Officier dans l’Ordre du Mérite agricole.

Tot januari 1993 kon hij alleen maar dromen van een bezit van een eigen wijngaard. Toen liep hij bij toeval tegen een te koop staand perceel aan en sloeg hij onmiddellijk toe. Samen met zijn beste vriend in de Bourgogne, producent Vincent Girardin uit Meursault, kocht hij ruim een halve hectare in ‘Les Narvaux’, een wijngaard met de aop Meursault.

Over het domein Domaine Karel de Graaf
Het ‘lieu-dit’ Meursault ‘Les Narvaux’ wordt gerekend tot de allerbeste dorps-wijngaarden van de gemeente Meursault. Les Narvaux ligt aan de bovenkant van de helling, boven de Premiers Crus Genevrières en Les Poruzots op zo’n 250 m hoogte. De grond is er mager en aanzienlijk minder diep en vet dan in de ‘plaine’ (de vlakke en laag gelegen wijngaarden). Je zit hier zo op de rotsbodem. Een Narvaux is dan ook bijna altijd een Meursault met veel mineraliteit, elegantie, finesse en fijne zuren, terwijl die van de ‘plaine’ over het algemeen wat rijker, vetter en krachtiger zijn. De druiven worden hier vrij laat geplukt vanwege het geringe rottingsgevaar. Eric Germain van het huis Vincent Girardin, één van de sterren van de Bourgogne, neemt -na overleg met Karel- de vinificatie voor zijn rekening. De temperatuur wordt nooit hoger dan 20 graden Celsius. Door de temperatuur in de kelders laag te houden duurt de appel-melkzure gisting langer dan normaal wat de kwaliteit van de wijn ten goede komt. De wijn krijgt dezelfde behandeling als de Grands Crus van Vincent Girardin en wordt pas na 18 maanden gebotteld.

Over de streek
De Bourgogne is een fascinerend wijngebied. Er zijn eigenlijk twee druivenrassen die er de dienst uitmaken, Chardonnay voor witte wijn en Pinot Noir voor rode wijn. Het gebied kent een grote verscheidenheid aan bodemsoorten en microklimaten. Samen met het koele klimaat zorgt dit voor een evenwichtige langzame rijping van de druiven. De wijnen van de beste wijngaarden mogen Grand Cru of Premier Cru op het etiket zetten. De Bourgogne is onderverdeeld in 4 subgebieden: Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise en de Mâconnais.

Lees meer over wijnen uit Bourgogne

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018