Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Frans Roskam

<wijnen>

Frans Roskam
Château Haut Plantey
Bordeaux

Over de boer
Frans Roskam, zoon van een Nederlander, heeft het wijn maken tot een ware kunst verheven. Hij is de vierde generatie van de familie Roskam-Brunot die de scepter zwaait over dit geweldige Bordeaux huis. De familie begon in 1937, toen zijn grootvader, Albert Brunot Château Cantenac kocht, een heuse Saint Emilion Grand Cru. Frans studeerde landbouw aan de prestigieuze Hogere School of Agriculture van Purpan in Toulouse. Nadat hij zijn diploma haalde vertrok hij naar Bordeaux om een vervolgstudie Oenologie te volgen aan de universiteit. Nadat hij nog op een aantal Châteaux in Frankrijk en Amerika ervaring had opgedaan, begon Frans in 2002 met werken in het familiebedrijf op Château Cantenac.

Daar kon hij eindelijk alles wat hij geleerd had in praktijk brengen. Château Plantey is zijn persoonlijke wijngaard en daar kan hij zijn enorme wijnpassie kwijt. Hij laat zich bijstaan door de bekende oenoloog Jacques Boissenot. Deze laatste werkt ook voor de beroemde huizen Châteaux Latour, Margaux, Lafitte, Mouton, Léoville Las Cases en Palmer.
Frans ontmoette zijn vrouw Liz tijdens een uitwisselingsprogramma tussen de Universiteit van Illionois en zijn school in Toulouse. De vonk sloeg over en Liz verhuisde naar Frankrijk, waar zijn in 2005 de eerste Amerikaanse vrouw was die afstudeerde en het National Diploma Oenologie ontving van de Universiteit van Bordeaux.

Over Château Haut Plantey
De gebouwen en wijngaarden van het Château bevinden zich in de Haut-Médoc. Deze wijnstreek ligt ten noorden van de havenstad Bordeaux en aan de linkerzijde van de rivier de Gironde. Iets preciezer: Chateau Haut Plantey ligt precies halverwege Saint Julien en Margaux. Dat proef je eigenlijk ook wel. De rode wijnen van Haut Plantey hebben de finesse van de Margaux en de rijke afdronk van Saint Jullien. Op een bodem van klei met veel kiezel heeft de familie Roskam de druivenrassen Merlot en Cabernet Sauvignon aangepland die de basis vormen van deze wijn. De rijping van de wijn vindt plaats in tanks en vaten en doordat hier relatief vroeg wordt gebotteld blijven de rijke fruitsmaken goed bewaard.

Over de streek
Bordeaux behoort tot de belangrijkste wijngebieden in de wereld.

Lees meer over wijnen uit Bordeaux

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018