Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Martine River

<wijnen>

Martine River
Château Haut Châtain
Bordeaux

Over de boerin
Martine River is de 5e generatie wijnmakers die dit prachtige huis bestiert. Haar zoon Martial staat al klaar om haar op te volgen, maar voorlopig werken ze zij aan zij om de familietraditie hoog te houden. Deze zelfbewuste oenologe heeft haar hele leven doorgebracht in deze wijngaarden, die door haar grootvader Pierre Henri Lacoste in 1912 werden aangekocht. De wijnen worden door Martine en haar zoon gevinificeert zoals de familie traditie dat voorschrijft en de rijping vindt plaats op het kasteel zoals dat al meer dan honderd jaar gedaan wordt. Het resultaat is een lange lijst met prijzen en dit jaar zelfs de gouden medaille in Parijs op het Concours Général Agricole.

Over Château Haut Châtain
Pierre Henri Lacoste begon als een eenvoudige wijnvervoerder. Hij bracht vaten wijn van het plaatsje Néac met paard en wagen naar de haven van Libourne. In 1912 waagde hij de grote stap en werd zelf wijnmaker van Domaine du Chatain in Néac. Zijn buren, Marguerite en George Riviére, kochten land en wijngaarden in Graves Lavergne vlakbij Néac. Het was de liefde die beide landgoederen één liet worden, toen Pierre’s dochter Denise trouwde met André Rivíere; de kleinzoon van Marguerite en George. Martine is hun dochter en zij is dus de 5e generatie die dit prachtige domaine in ere houdt. De bodem van deze wijngaard van 11 hectaren bestaat grotendeels uit klei met ijzerhoudende zandgrond wat lokaal ook wel ‘crasse de fer’ wordt genoemd.

Door deze kleibodem is de grond stevig en krachtig, terwijl het zandgehalte de druiven zijn finesse en elegantie geeft. Alle druiven worden met de hand geplukt voor deze unieke wijn en alleen de beste druiven zijn goed genoeg. Dat resulteert soms in een lage hoeveelheid, maar kwaliteit gaat voor alles bij deze familie. De ‘opvoeding’ van de wijn geschiedt nog op traditionele wijze: eikenhouten vaten, waarvan ieder jaar 25% à 50% door nieuwe wordt vervangen, al naar gelang het oogstjaar.

Over de streek
Lalande de Pomerol is naaste buur van de beroemde Pomerolstreek, waaraan de regio in het noorden grenst. Eigenlijk is het alleen het riviertje de Barbanne die beide gemeentes van elkaar scheidt. Château Haut Châtain ligt in de gemeente Néac (Lalande de Pomerol), in de buurt van Château Siaurac. Lalande-de-Pomerol is maar een kleine wijnstreek en onderdeel van de Bordeaux. Het oppervlak bedraagt 8,2 km², de bevolkingsdichtheid is 74,9 inwoners per km². Toch worden er de meest bijzondere wijnen geproduceerd die ook vaak beter te betalen zijn dan die uit buurgemeente Pomerol, maar de kwaliteit ligt heel dicht bij elkaar.

Lees meer over wijn uit Bordeaux

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018