Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Francois Guignard

<wijnen>

Francois Guignard
Château De Rolland
Bordeaux

Over de boer
Francois Guignard is de oudste van het gezin en leerde de fijne kneepjes van zijn vader die in 1943 begon met wijnbouw. Sinds 1985 is hij eindverantwoordelijk voor alle wijnen die Château De Rolland verlaten. Drie jaar later rondde zijn zusje Monique haar studie af en vanaf die tijd bepaalde ze samen de smaak van dit bijzondere wijnhuis. Het kleine zusje Lucy sloot zich in 1996 pas aan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus keerde ook zij weer terug naar haar geboortegronden om te helpen bij het maken van de prachtige Sauternes en de droge wijnen van deze boer.

De zoon van Monique trad inmiddels ook in de voetsporen van zijn moeder. Romain is de jongste van de familie, maar is dagelijks te vinden op het kasteel. Francois’s vinificatie methoden zijn gebaseerd op een lange familie traditie en worden altijd zorgvuldig nageleefd. Daarmee waarborgt de familie de kwaliteit die Chateau Rolland al tientallen jaren heeft. Alle wijnen worden nog steeds in hun eigen, traditionele (vaten)kelder opgeslagen en pas gebotteld als aan alle kwaliteitseisen zijn voldaan.

Over Château De Rolland
Het kasteel Rolland is één van de oudste wijngaarden van Barsac- Sauternes en gedateerd uit de 15e eeuw. Het kasteel ligt in de buurt van het riviertje de “Ciron”, dat op haar buurt weer uitmondt in de zijrivier Garonne. De wijngaard heeft een uitzonderlijke locatie, zo in de buurt van deze rivieren. Zij zorgen er voor dat de grond heel erg vruchtbaar is omdat de rivier allerlei los materiaal afzet, zogenaamd alluvium. Daarnaast liggen de wijngaarden ook nog eens op geweldige kalkgronden. Deze unieke bodemstructuur zorgt voor een uitzonderlijk mooie droge witte Bordeaux en fantastische Sauternes.
De wijngaard zelf is gebouwd rond een duiventil uit de 15e eeuw. De duiven die hier vroeger woonden fungeerden als “postbodes” wanneer er nieuws verspreid moest worden of kastelen in de buurt gewaarschuwd moesten worden voor naderend onheil. Als je ooit in de buurt bent is het bijna altijd mogelijk om een tour te maken tussen de wijngaarden of op het kasteel.

Klik hier voor meer informatie.

Over de streek
Barsac (ongeveer 65 kilometer van Bodeaux) staat bekend om zijn zoete witte wijnen. Waarschijnlijk worden in Barsac de beste zoete wijnen van de wereld gemaakt, maar het buurdorp Sauternes is natuurlijk het meest bekend. De typische Barsac wijn heeft een intense gouden kleur in zijn jeugd, die zich ontwikkelt in diepe amber over jaren en decennia. Het biedt bloesem-achtige aroma’s en aantekeningen van steenvruchten met een vleugje kamperfoelie; het handelsmerk van botrytized wijnen. De kastelen en wijnboeren van Barsac hebben een uniek voorrecht: een eigen Barsac appellation. Het Sauternes wijngebied bestaat uit vijf dorpen, maar alleen Barsac heeft deze eer, terwijl de wetten en regels voor alle vijf dorpen gelden.

De meest gebruikte druif in het gebied is Semillon, die ongeveer in acht op de tien lokale wijngaarden te vinden is. Sauvignon Blanc is goed voor het grootste deel van de resterende wijngaard gebied. Deze combinatie van druivenrassen heeft de voorkeur in de hele Bordeaux als het gaat om het produceren van zoete wijnen. Natuurlijk omdat met deze combinatie ook droge wijnen geproduceerd kunnen worden, maar met name omdat de schimmel botrytis geweldig gedijt in het gebied en in deze combinatie. Deze schimmel die de zogenaamde “edele rotting” veroorzaakt, is nodig om de bijzondere zoete wijnen aan hun hoge suikergehalte te helpen. De ligging van het gebied aan de overs van de Garonnen en de zijrivier Ciron zorgen voor koele nachten en mist, wat dus zorgt voor vocht waar de botrytis zo goed op kan gedijen.

Over het algemeen behoort de Bordeaux behoort tot de belangrijkste wijngebieden ter wereld en neemt maar liefst 1/3 van de productie van Franse kwaliteitswijn voor haar rekening. Het gebied kent een rijke geschiedenis, die terug gaat tot de Romeinse tijd voor Christus. De Romeinen plantten wijngaarden rondom Bordeaux, destijds Burdigala genoemd. De ontwikkeling van de wijnhandel kwam echter pas veel later op gang, rond de 13e en 14e eeuw.

Lees meer over wijnen uit Bordeaux

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018